Alkmaar

Si el que es vol és visitar en català una ciutat fora de la perifèria cosmopolita però que conté l’encant 100% holandès, aquesta és la ciutat.

Descobrint la ciutat d’Alkmaar i el seu mercat del formatge.

Descobreix Holanda en catalàDiuen que a “Alkmaar comença la victòria” però sabeu a quina victòria es refereixen? Què devia passar als voltants al 1573 per a que a partir d’aquí, els Holandesos se sentissin forts per lluitar contra aquells invasors espanyols que els havien tingut quasi vuitanta anys sota el seu domini? Quina relació té això amb l’actual mercat del formatge?
I parlant del mercat: com es feien els negocis fa cinc segles? Quin paper tenia cada habitant en un dels mercats setmanals més importants de la ciutat?
Per descobrir això i més només cal visitar aquesta població i tots els dubtes se us seran resolts.

Durada: 2 hores.

Nota: Si es vol veure el mercat del formatge que s’escenifica en aquesta ciutat, aquest es duu a terme els divendres entre els mesos d’abril i setembre. Tanmateix és una ciutat bonica de visita tot i no havent-hi el mercat.

Sopar Particular a Cal Ric

En Ric  és un jove amant de la cuina que ens obre les portes de casa seva per poder experimentar el què és sopar a casa d’un holandès amb menjar i beure típic holandès. Amb un menú degustació preparat per ell mateix, en Ric us convida a que descobriu els plaers més amagats d’aquesta cuina.
Ric kleineNormalment la cuina holandesa no aixeca gaire expectació i l’única cosa que la gent recorda són les patates fregides i les croquetes enormes. En Ric es proposa que canvieu la vostra manera de veure i viure aquesta societat i la seva cuina.
Casa seva, situada a Alkmaar, és una construcció tradicional combinada amb un toc jove que ens permet veure i experimentar com viuen els holandesos. Si fa bon temps podrem menjar al jardí i si fa mal temps, envoltats d’espelmes, menjarem al menjador d’aquesta jove família.
Si voleu trencar els mites i gaudir d’un menjar holandès 100%, en Ric us convida a que entreu a casa seva i satisfeu la vostra curiositat culinària.
Dues parelles que van poder gaudir d’aquesta experiència en la casa que ho oferiem anteriorment, ens van dir: “ha sigut una de les millors coses que hem fet en les nostres vacances”.

Nota: Demaneu pel preu del menú degustació.

Voleu més informació sobre les visites a Alkmaar i/o saber-ne els preus? Doncs contacteu amb nosaltres aquí

Anuncis