Amsterdam amb nens
A primera vista, la capital dels Països Baixos, pot semblar un lloc més aviat per gent adulta però seguint els nostres consells sabreu on anar i sabreu què fer. Se us obrirà un món de possibilitats que farà que “visqueu” aquesta ciutat com la viuen les famílies amsterdameses i que, al final de la vostra estada, la mireu amb uns altres ulls.
Un espai ple de vestits provinents de diferents països i cultures, objectes com mascares, eines, armes, música i histories que no hauràs vist abans i, sobretot, una manera d’explicar les cultures del món diferent. Un lloc molt interactiu, educatiu i que no està a reventar de gent com altres museus. Un dels nostres llocs preferits!
Més informació
Aquest museu amb forma de vaixell i fet per l’arquitecte italià Renzo Piano és un paradís per la canalla ja que cada pis tracta d’un tema diferent i tot es va descobrint mentres es juga. Nosaltres potser no el recomanariem per nens massa petits (a partir de 4/5 anys aproximadament) ja que hi haurà moltes coses que no podran fer i si, s’ho passaran pipa perquè podran córrer sense que ningú els digui res però aprofitar la visita no l’aprofitaran i no és que l’entrada sigui gaire barata que diguem.
Més informació
El zoo més antic dels Països Baixos ( i un dels més antic d’Europa) es troba a Amsterdam. Si pots trobar, a part del zoo, un planetari i un aquari i també diverses parades de menjar i veure així com un restaurant que sempre recomanem per anar a menjar o per prendre-hi alguna cosa.
Més informació
Si es vol saber més de la manera de vestir dels holandesos, de la seva cultura i les seves tradicions, aquest és el lloc on anar. A les nenes i els nens els sorprendrà veure com anaven vestits els holandesos no fa ni mitja decada. Al mateix temps podreu entrar a una casa de canal típica i tenir la sensació de ser petitet dins d’una casa tan gran! és un museu que es fa molt ràpid ique queda molt al centre de la ciutat. S’ha de tenir en compte que aquest museu no té ascensor i les escales tenen molta pendent.
Més informació
La pàgina web que us posem amb el link, tot i que no es troba en cap altre idioma que no és el neerlandès, us anirà bé per saber on és i els horaris. És un petit museu on no es demana entrada perquè basicament tot el què veus també es pot comprar així que és un museu botiga però molt interessant per la canalla per veure tot el què el fons del mar ens ofereix.
Aquest edifici allotja una de les col·leccions marítimes més gran del món i ens deixa veure com d’important era aquest país maritimament. Clar que hi ha sales i sales d’objectes exposats però també hi ha una ala del museu (ala est – West wing) dedicada només a la canalla (primera i segona planta) i un vaixell enorme a l’exterior on s’hi pot entrar i es pot veure com vivien els mariners al segle d’or neerlandès. És una reproducció d’un vaixell enfonsat però pels més petits ( i no tant petits) és una aventura poder pujar en aquesta embarcació.
Què dir d’aquest museu que no s’hagi dit ja. Un artista que va dedicar una petita part de la seva curta vida a pintar i del qual els seus quadres son dels més coneguts entre la canalla. En aquest museu es pot demanar un petit dossier on la canalla haurà d’anar buscant els quadres que hi surten i anar responent les preguntes que se’ls fan sigui a través d’omplir caselles o dibuixar. Aquesta activitat necessita de l’ajuda dels adults o germans/es grans, ja que només ho tenen en anglès i neerlandès. Quan hagueu acabat la visita, podreu portar el dossier al lloc on l’heu recollit (encara que no estigui tot omplert) i el nen o la nena podrà escollir una postal amb un quadre d’en van Gogh i el/la distingiran com a entès en van Gogh. I si a més a més voelu posar la cirereta al pastís i fer la visita entretinguda per grans i petits, podeu seguir la nostra visita guiada especial famílies.
La bliblioteca pública central es troba al costat de l’estació central, molt a prop del NEMO i del museu Marítim. A l’última planta de la biblioteca hi ha unes vistes inclreïbles de la ciutat i si, un cop heu vist des de les alçades Amsterdam, baixeu a la planta baixa ja que hi ha l’espai per la canalla on hi poden jugar però on també poden descobrir una de les meravelles d’aquest edifici: La maqueta de La Casa dels Ratolins, l’escenari d’uns llibres basats en dos ratolinets (en Sam i la Júlia) que fan la delicia de qualsevol lector. La seva autora és la neerlandesa Karina Schaapman i la seva sèrie de contes de La Casa dels Ratolins ha estat traduida en motls idiomes, entre ells, el català.
Una de les visites on sempre es dubte de si és adequat per canalla o no; i la nostra resposta és sempre: Siii! Té moltes sales i s’ha de saber triar on anar perquè sinò s’acaba amb el cap com un bombo però hi ha sales que considerem especialment indicades per nens ja que els fa descobrir un nou món d’una manera molt visual. Què dubteu de si anar-hi o no per por a sobrecarregar-vos, doncs sempre podeu contactar amb nosaltres per oferir-vos uan visita guiada adequada per a canalla.
Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in