Informació pràctica

Moure’s pels Països Baixos
El tren és la millor opció per moure’s per aquest país. Arriba a quasi tot arreu i la freqüència i la situació de les estacions són un punt a favor per usar aquest tipus de transport. Els preus i els horaris es poden trobar aquí (link en anglès): www.ns.nl

Moure’s per la ciutat d’Amsterdam
En principi nosaltres pensem que a la ciutat d’Amsterdam quasi tot es pot fer a peu; a part de que és una de els millors maneres de visitar la ciutat, és una molt bona forma de descobrir les sorpreses que aquesta ciutat amaga a cada cantonada.
Tot i així entenem que molts cops podem estar cansats, o no tenim massa temps per anar passejant a tot arreu o, simplement, voleu aprofitar al màxim el temps en aquesta ciutat.
Per això aquí us deixem alguns consells per tal que la vostra mobilitat sigui més fàcil i no us costi un ull de la cara.

Bicicleta:
Quina pot ser una de les millors maneres de visitar la ciutat? Poseu-vos a la pell dels holandesos i… aneu en bicicleta! No és difícil perquè la major part de la geografia és plana i el cost no és excessiu. Del tot recomanable, i encara més si fa bon temps.
* Yellow bike
* Mac Bike
*Orange Bike
*Wheelgood

Metro, Bus i tramvia:
Per poder utilitzar el transport públic a Amsterdam hi ha diverses opcions depenent del temps i de l’ús que en fareu.
Us recomanem, així, que planifiqueu el que voleu visitar abans de sortir de l’allotjament. El transport públic de la ciutat ofereix tota una sèrie de bitllets diferents depenent dels vostres interessos i depenent de quins són els vostres plans.
Tot i que estarien obligats a explicar les opcions que hi ha, el que intentaran fer és vendre un bitllet d’una hora durant la qual podreu baixar i pujar tantes vegades com vulgueu. Aquest bitllet té un cost de 3,20€. Tot i que sembli una proposta interessant penseu que si aneu a visitar alguna cosa, l’hora del bitllet se us passarà volant.
Per aquest motiu aquí us informem dels diferents tiquets que podeu trobar disponibles als transports públics mateixos o als punts d’informació que l’empresa GVB, que gestiona el transport, té en alguns punts de la ciutat com pot ser davant l’estació central.
Només els bitllets de 1 dia/24 hores i el de 2 dies/48 hores es poden comprar directament al transport públic.

Dies /hores

Preus 2020

1 dia – 24 hores

8,00 €

2 dies – 48 hores

13,50 €

3 dies – 72 hores

19,00 €

4 dies – 96 hores

24,50 €

5 dies – 120 hores

29,50 €

6 dies – 144 hores

34,00 €

7 dies – 168 hores

37,00 €

El bitllet s’activa al moment de pujar al transport públic així que si l’agafeu a les 7 de la tarda, i heu comprat un bitllet de 1 dia/24 hores podreu utilitzar el bitllet fins a les 7 de la tarda del dia següent.
Per més informació, es pot visitar la pàgina del transport públic (link en anglès): www.gvb.nl . O mirar el mapa del tram, bus i metro de la ciutat.

Taxi:
Agafar un taxi a Amsterdam pot, a primer cop d’ull, semblar una de les millor opcions per l’embolic que sembla tot el tema de les tiquets de metro, tramvia i bus. Però també s’ha de pensar que Amsterdam és una ciutat pensada per les bicicletes i no pels cotxes. Hi ha molts llocs cèntrics on el cotxe té l’accés restringit o, simplement, no hi pot arribar.
Tot i així, aquí teniu aquest link d’una de les tantes empreses de taxis de la ciutat on podeu veure els preus i, fins i tot, en podeu reservar un per internet.
www.tcataxi.nl o el telèfon: +3120 7 777 777 (si es truca des de fora dels Països Baixos) o 020 7 777 777 (per trucar des dels Països Baixos). Els taxis, com a qualsevol altre país, us poden portar, també, fora de la ciutat.