Viatjar pels Països Baixos

La millor manera d’entendre un lloc és esbrinant la seva història, la seva cultura, la seva mentalitat però també és molt important fer com diu la dita catalana: allà on vas, fes com veuràs. La majoria d’aquesta informació és un punt a favor a l’hora d’anar de vacances ja que una societat i la seva manera de viure és construida a partir del seu passat però també del seu present i, si ho fan les persones locals, és que deu funcionar,no? per això una mica d’informació pràctica mai està de més.

A més a més, sempre és bó aprendre noves coses ja que qui diu que ja sap massa, té el cap de carabassa.

Els Països Baixos, tot i que a tothom li sona el nom, no són gaire coneguts i per això Holanda, Països Baixos i Flandes, al mateix temps que Holandès, neerlandès, flamenc i Dutch  vol donar a conèixer les correctes terminologies per referir-nos-hi.

La monarquia i el color taronja juguen un paper silenciós però important dins d’aquesta societat multicultural. La multiculturalitat és pot percebre i viure des del menjar i el beure que es pot trobar en aquest país fins a les creences religioses que hi conviuen.

Els Països Baixos sempre han estat un punt de referència i interès per a molts en dos temes ben diferents: la seva geografia – relacionada amb la “lluita”  que aquest poble ha mantingut des de sempre amb el mar – i el consum de cànnabis – i les “lleis” que se’n deriven -.

Però no es pot parlar sobre els Països Baixos i els Països catalans sense trobar inevitables comparacions entre ells.