Holanda amb nens

Moltes vegades quan planifiquem unes vacances i tenim canalla, dubtem si un o altre destí serà l’adequat per anar-hi amb els nens. Aquest apartat us vol ajudar a decidir-vos pels Països Baixos, per Holanda, per Amsterdam.
Aquí et donem diversitat d’alternatives per fer amb canalla de totes les edats: des de llocs on anar a menjar que hi hagi un racó per jugar o que siguin amigables amb els nens; parcs infantils i places on poder deixar-los córrer una estona; i gran varietat de llocs per visitar, des de museus a espais a l’aire lliure.
Tot i que ens centrarem en la regió de Noord Holland també podràs trobar algun que altre lloc en altres parts dels Països Baixos.
Així que comencem per AMSTERDAM!

AMSTERDAM AMB NENS

Museus i similars:

Tropenmuseum: Museu d’antropologia.

  • Un espai ple de vestits provinents de diferents països i cultures, objectes com mascares, eines,  armes, música i histories que no hauràs vist abans i, sobretot, una manera d’explicar les cultures del món diferent. Un lloc molt interactiu, educatiu i que no està a reventar de gent com altres museus. Un dels nostres llcos preferits!

NEMO: Museu de la ciència.

  • Aquest museu amb forma de vaixell i fet per l’arquitecte italià Renzo Piano és un paradís per la canalla ja que cada pis tracta d’un tema diferent i tot es va descobrint mentres es juga. Nosaltres potser no el recomanariem per nens massa petits (a partir de 4/5 anys aproximadament) ja que hi haurà moltes coses que no podran fer i si, s’ho passaran pipa perquè podran córrer sense que ningú els digui res però aprofitar la visita no l’aprofitaran i no és que l’entrada sigui gaire barata que diguem.

Artis: Zoològic.

  • El zoo més antic dels Països Baixos ( i un dels més antic d’Europa) es troba a Amsterdam. Si pots trobar, a part del zoo, un planetari i un aquari i també diverses parades de menjar i veure així com un restaurant que sempre recomanem per anar a menjar o per prendre-hi alguna cosa.

Klederdrachtmuseum: Museu del vestir holandès.

  • Si es vol saber més de la manera de vestir dels holandesos, de la seva cultura i les seves tradicions, aquest és el lloc on anar. A les nenes i els nens els sorprendrà veure com anaven vestits els holandesos no fa ni mitja decada. Al mateix temps podreu entrar a una casa de canal típica i tenir la sensació de ser petitet dins d’una casa tan gran! és un museu que es fa molt ràpid ique queda molt al centre de la ciutat. S’ha de tenir en compte que aquest museu no té ascensor i les escales tenen molta pendent.

Het Schelpenmuseum: Museu del fons marí.

  • La pàgina web que us posem amb el link, tot i que no es troba en cap altre idioma que no és el neerlandès, us anirà bé per saber on és i els horaris. És un petit museu on no es demana entrada perquè basicament tot el què veus també es pot comprar així que és un museu botiga però molt interessant per la canalla per veure tot el què el fons del mar ens ofereix.

Het Scheepvaartmuseum: Museu Nacional Marítim.

  • Aquest edifici allotja una de les col·leccions marítimes més gran del món i ens deixa veure com d’important era aquest país maritimament. Clar que hi ha sales i sales d’objectes exposats però també hi ha una ala del museu (ala est – West wing) dedicada només a la canalla (primera i segona planta) i un vaixell enorme a l’exterior on s’hi pot entrar i es pot veure com vivien els mariners al segle d’or neerlandès. És una reproducció d’un vaixell enfonsat però pels mens petits ( i no tant petits) és una aventura poder pujar en aquesta embarcació.

Het van Gogh Museum: Museu van Gogh.

  • Què dir d’aquest museu que no s’hagi dit ja. Un artista que va dedicar una petita part de la seva curta vida a pintar i del qual els seus quadres son dels més coneguts entre la canalla. En aquest museu es pot demanar un petit dossier on la canalla haurà d’anar buscant els quadres que hi surten i anar responent les preguntes que se’ls fan sigui a través d’omplir caselles o dibuixar. Aquesta activitat necessita de l’ajuda dels adults o germans/es grans,  ja que només ho tenen en anglès i neerlandès. Quan hagueu acabat la visita, podreu portar el dossier al lloc on l’heu recollit (encara que no estigui tot omplert) i el nen o la nena podrà escollir una postal amb un quadre d’en van Gogh i el/la distingiran com a entès en van Gogh.

La biblioteca pública (OBA).

  • La bliblioteca pública central es troba al costat de l’estació central, molt a prop del NEMO i del museu Marítim. A l’última planta de la biblioteca hi ha unes vistes inclreïbles de la ciutat i si, un cop heu vist des de les alçades Amsterdam, baixeu a la planta baixa, hi ha l’espai per la canalla on hi poden jugar però on també poden descobrir una de les meravelles d’aquest edifici: La maqueta de La Casa dels Ratolins, l’escenari d’uns llibres basats en dos ratolinets (en Sam i la Júlia) que fan la delicia de qualsevol lector. La seva autora és la neerlandesa Karina Schaapman i la seva sèrie de contes de La Casa dels Ratolins ha estat traduida en motls idiomes, entre ells, el català.