Mercat del s.XVI a Alkmaar

El cap de setmana del 27 i 28 de juny es celebra a Alkmaar el mercat inspirat en el segle XVI. Si ho haguessim de comparar amb algun dels esdeveniments que es fan a Catalunya, es podria dir que és com els nostres mercats i fires medievals. La diferència seria que en comptes de situar-los en l’època medieval, ho situen a l’època moderna.

Pels holandesos l’època moderna va ser la seva època de més esplendor i, sobretot per a Alkmaar ja que al 1573 va ser la primera ciutat que va vèncer i fer fora els espanyols capitanejats pel Duc d’Alba.

Aquest any serà el setè any que es celebra aquest mercat, amb un registre, el 2012, al voltant de 25.000 visitants.

La ciutat conserva el traçat del segle XVII però hi ha cases que son encara més antigues. La part més antiga del centre històric és la que s’utilitza per allotjar el mercat i els carrers s’omplen de centenars de voluntaris que el fan possible.

Si fins ara, havieu tingut la idea que els holandesos son seriots, en aquest mercat se us passaran tot els prejudicis!

Video del Mercat d’Alkmaar del 2012

Alkmaar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s