El renovat Stedelijk Museum d’Amsterdam.

El 22 de setembre, la renovació que s’havia portat a terme durant 9 anys va arribar a bon port; finalment, Reina Beatriu a Amsterdam catalàl’Stedelijk Museum d’Amsterdam, un dels museus amb una de les col·leccions més importants d’art modern i contemporani del món tornava a obrir les seves portes al públic. La Reina Beatrix va fer la inauguració oficial el mateix dia 22 mentre que el públic hi va poder accedir a partir del dia 23.

Durant els últims anys ha estat obert al públic parcialment però ara, amb la nova ala d’exposicions, ja es pot visitar al complet. La col·lecció d’aquest museu conté obres de des de finals del segle XIX fins a l’actualitat més actual. Obres d’artistes que formen part de la història de l’art com Rietveld, Chagall, Picasso, Matisse , Karel Appel o Kienholz, entre d’altres, poden ser trobades en aquest museu acompanyats d’artistes d’última tendència.

Aquesta nova ala que ha art contemporani a amsterdamestat dissenyada per l’arquitecte Mels Crouwel de Benthem Crouwel Architects ocupa una superfície de 9423m2 i ja ha rebut el sobrenom de “badkuip” (la banyera). Aquest nou espai està dedicat completament a l’art contemporani – al més nou – amb espais enfocats al video art, les performances i les intal·lacions.

Gràcies a aquesta nova ala, l’Stedelijkart contemporani a amsterdam stedelijk museum Museum d’Amsterdam, té una nova entrada des de la plaça dels Museus a través de la qual comparteix un terra comú amb els altres museus de la plaça fent d’aquest espai públic un lloc de connexió i distribució de la cultura holandesa.

Com a exposició inaugural, i fins el novembre, s’hi pot trobar “Beyond imagination” amb l’obra d’una vintena d’artistes contemporanis holandesos i no holandesos però residents als Països Baixos.

Si es vol visitar el museu: el dimarts o el dimecres, s’hi pot accedir d’11 a 17h; el dijous d’11 a 22h; i el dissabte i diumenge de 10 a 18h.
La tarifa d’admissió per una persona adulta és de 15€, pels menors de 18 anys és de 7,5€, mentre que pels menors de 12 anys és gratuïta.

Ben aviat, des de Descobreix Holanda en català s’oferiran visites guiades a aquesta institució. Us hi esperem!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.