Les platges de la regió de Noord-Holland

Aquest cap de setmana ha estat una sorpresa agradable pel que fa al bon temps que ens ha fet. Quan a Holanda parlem de bon temps principalment parlem de què no ha plogut i que, potser, ha sortit el sol. Però aquest cap de setmana ho hem tingut tot: vam començar amb pluja però des d’ahir al migdia que hem tingut solet i, de tant en tant, núvols. La temperatura ha sigut fresca però agradable (això aquí vol dir, màxim, 20ºC.

Aquest temps ens ha permès gaudir del sol a les meravelloses platges que s’estenen de nord a sud dels Països Baixos i que s’obren al Mar del Nord. Les platges, sobretot les de més al nord, són grans extensions de sorra fina coronades per les dunes que s’utilitzaven com a sistema natural per filtrar l’aigua i fer-la potable. El paisatge del que podem gaudir, és un paisatge àrid que ens recordaria a platges verges. Alkmaar Amsterdam dunesNo és normal trobar grans edificis ni grans nuclis de població vora el mar fet que fa que anar a passejar a la platja esdevingui una bona pràctica sigui hivern o estiu, sigui amb jaqueta o banyador i que, moltes vegades, sobretot a l’hivern, et trobis que estàs quasi sol. Al mateix temps, quan hi passeges, pots estar acompanyat de persones a cavall, persones jugant amb el gos o fent volar l’estel i nens que juguen a fer castells de sorra.Castricum Amsterdam platja dunes
Els alemanys són uns dels turistes que en saben gaudir millor (per suposat, després dels propis holandesos). Quan és temporada alta, les platges dels nord d’holanda esdevenen una segona casa pels habitants del país veí. un senyal inequívoc per saber si un alemany ha estat en aquella platja és trobar-se un forat enorme a la sorra; aquests forats els fan per protegir-se del vent.
Al mateix temps hi ha el que nosaltres en diríem “xiringuitos”. Amsterdam restaurant platja dunesAquests espais són autèntics restaurants amb un menjar que pot anar des d’unes simples patates fregides a un sopar com déu mana. Alguns d’aquests restaurants hi són durant tot l’any mentre que d’altres es munten un cop arriba la primavera; tot i que un cop ets a dins no diries mai que és un establiment temporal.Quina millor manera de passar un vespre que anar a sopar a la platgeta i gaudir d’una posta de sol meravellosa?

Les platges d’Holanda són desconegudes per la majoria dels turistes però, sens dubte, un bon destí si el que es prefereix és veure aquest país des d’una altra perspectiva.

 






Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.